Geri git   Forum Kadınca Kadınlar Forumu > Genel Forumlar > Kadın ve Entellektüel Meseleler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 04-20-2011, 06:23 PM
Sudenaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Standart Kariyer mi Evlilik mi?

Ülkemizde kadınlar, gün geçtikçe iş hayatı ve sosyal yaşamda daha etkili olmaya başlıyorlar ve eskiden erkekler lehine olan güç dengesini sarsıyorlar. Tabi bunun arkasında erkeklerin yanısıra kadınların da eğitim düzeylerinin yükselmesi ve kariyer yapmaları etkili oluyor. Ama diğer yandan da yakın çevremden de gördüğüm kadarıyla bazı kadınlar bu kariyer meselelerine fazlaca takılıp evlilik ve çocuk sahibi olmak gibi kadını kadın yapan şeyleri yapmaya fırsat bulamıyorlar.

5o yaşına gelmiş bir bayanın milyonları olsa da çocuk şefkati, koca sevgisi ve annelik duygusunu tatmaması o kadını hayat boyu mutsuz kılıyor. Ama diğer yandan da kocasının eline bakıp hayat boyu eziyet çeken okumamış kadınları görünce de insanın maddi bağımsızlığının ve iş sahibi olmasının ne denli önemli bir şey olduğunu anlıyor. Ben açıkçası her iki tarzdaki yaşam şeklinin de negatif yönlerinin olduğunu düşünüyorum. Ne sırf kariyer hırsı ile evlilik ve çocuk sahibi olma hayallerimizi erteleyelim ne de evleneceğim diye geleceğimizi mahfedelim.
  #2 (permalink)  
Eski 07-02-2011, 06:36 PM
Masal Perisi

Nereden: hatay

her ikiside olsa fena olmazda sadece birisini seçme şansım olsa tabiki evlilik derdim yalnız çekilmez bu hayat ailenle bi yere kadar berabersin özelinde ailen pek olmaz onlara eşin kadar açılamazsın bide çocuk herşeye değer o yüzden herşey için bence evlilik derim ben
  #3 (permalink)  
Eski 11-16-2011, 10:15 AM
Elf Peri

Ben master ile beraber kaç senemi okullarda geçirmiş biri olarak, ikisi arasında seçim yapmadan hem evli hem de kariyerli olabilmenin mümkün olmasını istiyorum. Emeklerimi de çöpe atamam sevgilimi ve çocuğumu da)
  #4 (permalink)  
Eski 11-25-2011, 11:20 AM
Sudenaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Ben de aynı fikirdeyim cnm ama günümüz şartlarında dediğin pek mümkün olmuyor. Bir yerden fedakarlık şart. Ama nereden feda edeceğiz. Yine soruyorum: Kariyer mi Evlilik mi?

Etiketler
evlilik mi iş mi, kariyer evlenme

Seçenekler
Stil