![]() |
![]() |
|
|||||||||||||||||
| |
|
|
|
||||||||||||||||
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
| |
|
||||||||||||||||||
| |
|
|
|||||||||||||||||
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
Merhaba kızlar yeni bi konuyla sizlerin görüşünü almaya devam etmek istiyorum.
Artık herkes öğrendi herhalde birkaç ay sonra hamile kalmayı planlıyorum dolayısıyla sürekli bi araştırma ve soruşturma halindeyim. Sorum ise bu forumdaki herkesin problemi olan kilolarla ilgili (eminim kimse şaşırmamıştır). Şimdi hamilelikte kilo alınıyor bunda hem fikiriz, doğumdan sonra bir kısmı veriliyor bir kısmı kalıyor. Emzirme döneminde de genelde çok ağır diyetleri tavsiye etmiyorlar ama gene de birçok arkadaşım emzirme döneminde kilo verdi. Tabi birkaç uzmandan dinlediğim “emzirmenin kilo verdirdiği doğru çünkü daha fazla enerji yaktırıyor” diyorlar. Gerçektende emzirmek bu kadar enerji yaktırıyor mu? Çünkü çok aşırı yiyen arkadaşlarım emzirme döneminde kilo vermeye devam ediyorlar. Yine çevremde gözlemlediğime göre, emzirmeyi bıraktıktan sonra bu defa annelerin kilo almaya başladıkları yönünde şikayetleri başlıyor. Bu durumda sanırım asıl diyete emzirmeyi bıraktıktan sonra başlamalıyız diye düşünüyorum. Tabi yaşamadığım için benimki biraz ezbere konuşmak oldu, söylerken her şey çok kolay olabiliyor. Bi makalede okuduğuma göre hamilelikte alınan kiloların en rahat emzirme döneminde verildiğine yönelikti. Bu dönem bazal metabolizma hızı çok yüksek oluyormuş. Dolayısıyla özel bir diyet gerekmeden kilo vermek mümkün olabiliyormuş. Ayrıca hamilelik sonrasında kalan kiloların tamamen psikolojik ve kadınların kendilerini kandırmak için uydurdukları bi bahane olduğunu söylüyorlar. Evet gelelim sorularıma Hamilelikte kaç kilo aldınız? ![]() Doğumdan sonra kaç kilo verdiniz? ![]() Emzirme döneminde kaç kilo verdiniz? ![]() Ve emzirme döneminden sonra kilo alanınız oldu mu?(en merak ettiğim) ![]() Şimdiden herkese teşekkürler. ![]() |
|
|||
|
ZAYIFIMBEN hamılelılıgımde 15 kılo bıle almadım net bılmıyorum cunku son zamanlarım cok problemlı gectı tartılmak yada kılom aklıma bıle gelmedı dogumdan cıktıgımda 75 kıloydum.sasırtıcı ama ben emzırme donemınde kılo aldım kızımı 2 yasına kadarda emzırdım 2yasına gırdı ertesı gun kızımı sutten kestım kıloda vermedım.yalnız benım kızım 1800 gr dunyaya geldı suttum cok olsun dıye bol bol yedım yanlıstı ama annelık oyle ıste gece 2 de emzırmeye kalkardım tatlılar receller neler neler ac olmamsam bıle yerdım yeterkı kızım ıyı olsun dıye...sımdıde kıloları vermek ıcın ugrasıyorum
|
|
|||
|
Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|