Geri git   Forum Kadınca Kadınlar Forumu > Genel Forumlar > Bebek Bakımı

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 04-18-2011, 11:13 PM
Sudenaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Standart Bebekler Ne zamana Kadar Emzirilmeli

Bebeklerin sütten kesilmesi için eskiden 1 yaş yeterli diyorlardı. Ancak anne sütünün son zamanlarda keşfedilen yeni faydaları ve bebeği hastalıklara karşı koruyan doğal antibiyotik etkisi nedeniyle artık anne sütünün 2 yaşına kadar bebeklere içirilmesi tavsiye ediliyor. Dünya Sağlık Örgütünün resmi tavsiyesi bu yönde. Hem kutsal kitabımızda da Hz Musa'nın 2 yaşına kadar annesi tarafından emzirildiği ve ondan sonra nil nehrine bırakıldığı anlatılıyor. Sanırım 2 yaşa kadar emzirmede ilahi bir yön de var.

Ama malesef ben 1.5 yaşına kadar zor dayanabildim. Sizler kaç yaşına kadar anne sütü ile bebişi beslediniz ya da beslemeyi düşünüyorsunuz arkadaşlar. Acaba ben biraz erken mi davrandım?
  #2 (permalink)  
Eski 04-18-2011, 11:44 PM
Melek Peri

Nereden: istanbul

MRB SUDENAZ ilk oğlumu maaalesef 6 ay enzirebildim ne denedi isem olmadı emmedi ama çok iyi baktım ne kadar anne sütünün yerini tutar tartışılır ..2. oğluşumu 1 buçuk yaşına kadar emzirdim 40 günlük lohusa iken safra krilerim nedeni iler acil ameliyat olmam gerekiyodu ama olmadım zaten ilk çocuğumda n uhde kaldı içimde bide bu nerden çıktı bilmiyorum inat ettim 1 buçk sene amlyt olmadım yaterki yavrum emsin diye ...ama çektiği krizleri bi ben bilirim bide ALLAH inan doğum sancısı halt etmiş yanında 15 günde bir acllere kaldrdılar ..morfin dahi vurdular serum derken kilolarda böyle kaldı..canm ben bu konuda çok hassasım derimki emdkleri kadar emsinler..
  #3 (permalink)  
Eski 04-19-2011, 07:45 AM
Melek Peri

bencede anne sütü çok önemli 2 yaşa kadar emzirsinler.benim ilk oğlum hiç emmedi ama pompa ile sağıp 5 ay anne sütü verebildim sonra süt bitti.ortanca oğlumun burnunda problem vardı 3 ay emdi toplam 6 ay kadar anne sütü alabildi.küçük oğlum 11 ay emdi ama kendisi bıraktı o kadar zorladım ama bir daha emmedi.bende bu konuda naz kadar muzdaribim bebeklerini anneler emzirebildikleri kadar emzirsinler..
  #4 (permalink)  
Eski 04-19-2011, 11:07 AM
Melek Peri

benımde kızım 2 yasına kadar emzırdım ve bundanda cok mutlu oluyodum suan 2.5 yasında ınanırmıısız emzırmeyı hala zluyorum.zaten emzırme esnasıda anne ıle bebk arasında cok guel bı temas saglanıyo bebek annenın tenıne dokunuyo.bazı anneler cocuklarından bıle bıle bunu esırgıyolar.ben 2 sene boyunca kızımı gece dahı hıc yatarak emzırmedım hep oturarak emzırmeye ozen gosterdım cunku cok tehlıkelı.kızım gece 4.-5 kere uyanırdı emmek ıcın genede kesınlıkle yatakta emzırmedım yavrumu.kesınlıkle bebegınızı 2 yasına kadar yada emdıklerı yere kadar emzırın anne sutunun yerını hıcbır gıda maddesı mama tutmaz bebeklerın beyın gelısımsı ıcın anne sutu sart
  #5 (permalink)  
Eski 04-19-2011, 07:35 PM
Sudenaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

evet kızlar ama 6 ay bile emzirilse bebek için yeterli oluyor diyor doktorlar. Fazlası bebek için bonus tabi ki.
  #6 (permalink)  
Eski 04-19-2011, 08:26 PM
Melek Peri

tabıkı 6 ay sart bu 6 ayda su bıle vermek gerkmıyo bebege anne sutu herseyı ıhtıva edıyozaten.6 aydan sonrra ek gıdalarla bırlıkte 2yasına kadar anne sutu almalı bebekler doktorlaın tavsyesı oyle
  #7 (permalink)  
Eski 04-19-2011, 08:37 PM
Melek Peri

ben 6.5aylina kadar emzirebildim 6.5aylina yakla$inca sutum yok denecek kadar azalmi$ti yani birakmak sorunda kaldim yoksa daha emzirebilirdim 20ya$imda anne olmama ragmen hic zorlanmadim gece her uyaniginda bile okadar guzeldiki onu emzirmek okadar guzel kokuyorduki annelik cok guzel bir $eymi$ rabbim her isteyene anne olmayi nasib etsin bi yere gittikmi bibron sut ta$imaya sut isitmaya gerek yoktu gece biraz gec uyandimi uyanirdim ve nefesini dinlerdim nefesini duydummu icim rahata ererdi ah bir uyansada kucagima sarsam derdim
  #8 (permalink)  
Eski 04-25-2011, 09:27 PM
Masal Perisi

Ben iki cocuk annesiyim
ilk cocugum erkek malesef oglumu 2.5 ay emzirebildim sutum azalmisti ek mamaya baslamak zorunda kaldim,mamaya baslayinca emmek istemedi nezaman emzirmek istesem gogsumden asgiya kusardi. oglusum suan 4 yasind.
ikincisi minicik piticik kizim 2.5 aylik ve onu emziriyorum insallah da emzirmek istiyorumen az bir yasina kadar, bildiginiz uzere anne sutu cok faydalidir butu annelere tavsiye ederim cok ama cok guzel bir duygu
  #9 (permalink)  
Eski 06-09-2011, 03:52 PM
Su Perisi

evet kesinlikle anne sütünün faydaları hem anne hem bebek için yatsınamaz her geçen gün se bunun önemi yapılan araştırmalarla daha çok yoğunluğunu artıyor..benim kişisel şahsi görüşümde 1.5 2 yaşına kadar fakat burda bebeğin tutumu da çok önemli..bazı bebekler malesef o yaşa kadar emmiyor.bir de anne sütünün yeterli miktarda gelmesi var tabiiki ama her şey yolunda bebek emmeye istekliyse deiğim gibi 1.5 2 yaşına kadar emzirilmesi gerektiği kannatindeyim...
  #10 (permalink)  
Eski 06-10-2011, 04:56 PM
Masal Perisi

Nereden: hatay

evet mydonose katılıyorum sana 1.5 -2 yaş bencede normal bende 1.5 yaşına kadar emzirdim ama baktım sadece emmek istiyor bişey yemiyor o yüzden bıraktım emzirmeyi ne kadar emerse okadar daha iyi hemde iyi emen çocuklar anneyi de zayıflatıyormuş

Etiketler
anne sütü ne zamana kadar, bebek ne zamana kadar

Seçenekler
Stil