Geri git   Forum Kadınca Kadınlar Forumu > Genel Forumlar > Aile ve Çocuk Konuları

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 06-06-2011, 11:24 AM
Su Perisi

Exclamation çocuk sahibi olmak

herkese mutlu hayırlı günler. önümüzdeki birkaç ay içinde çocuk sahibi olmayı düşünen birisi olarak, hamile kalmadan önce anne ve baba nelere dikkat etmeli? hayatlarına ne şekilde çeki düzen vermeliler? yeme içme ve diyet konularında fazla kilolar varsa ne yapılmalı? hamilelik öncesi jinekolojik muayene şartmı? hamile kalmak için ideal günler hangileri? hamile kalmadan önce kullanılması gereken vitaminler neler? çocuğun cinsiyetini belirleyen gıdalar varmı? çocuk doğunca insanın hayatı ne yönde değişir? anne olmak bi kadına neler katar ve neler kaybettirir?
anlıyacağınız planlı bir hamilelik nasıl olmalı?
hepinizin tecrübe ve görüşlerini bekliyorum, bu forumdaki bir çok bayan çocuk sahibi, eminim anlatacak çok şeyiniz vardır.

#2 (permalink)  
Eski 06-07-2011, 01:59 PM
Melek Peri

canim tabiki fazlalik kilon varsa hamile kalmadan once hepsini ver sonrada ben hamileyim iki ki$iyim deyipte uc ki$ilik yemek yeme ama ye sen iki ki$isin diyenleride umursama tek istedikleri bol kilo alman zaten normali 13kilo almak hamilelik boyunca en az8kilo
hamile kalmadan once ben vitamin filan almadim sadece dogum kontrol hapini biraktim ve regl gunlerimi gozetledim regl oldugun gunu birinci gun olarak sayacaksin ve 14.gunde mtlaka cinsel ili$kiye girmen gerekiyo(cunku 14.gun yumurtalar olu$uyo) ama soradan duyduguma gore en az 12./13./14./15./16.gunde yani en az o be$ gun cinsel ili$kiye girmek gerekiyo (yataga girerken besmele cekmeyi unutma) girdikten sonra yataktan bi saat kalmamaya cali$ , sirtinin uzerinde yat poponun altina bir yastik ky her seferinde ben bunlari yapmama ragman 3/4ay sonra hamile kalabildim dogum kontrl hapinin etkisi ancak gecti ama bazilarida ilk ay hamile kalabiliyoor zaten sonra kan aldiriyorsun hamile olup oolmadigini bilmek icin hamileysen gidip jinekolgdan randevu alirsin onlarda zaten gerekli vitamini filan veri
gidalara gelince kesinlikle dikkat etmedim bol ciklata yedim son aylarindada bol dondurma ve karpuz yedim yemeklerden ise pizza pates kizartmasi vb ... gubi $eyler yedim ama sana nerim saglikli beslen gunluk et ekmek meyve sebze ve biraz yagi ensik etme helede suyunu bol ic
cucuk olmadan istedigin gibi cikiyorsun istedigin gibi gezersin oolduktan sonrada herzaman cantani hazir tutacaksin(yani hep planli olmalisin) islak mendil bez biberon mama kucuk bataniye uzak yere gidiyorsanda pposuna pudra ve ate$e kar$i ilac ben o yonden istedigim gibi gezdim arabada emzirirdim altini degi$tirirdim bol gezerdik
cocuk oldumu allah sabrini veriyo zaten hamile kaldinmi bi kac rahatsizlik oluyo tabiki kraplar; karnin kasilmasi ,el ayak $i$mesi;agirlik; karnin ustunde uyuyamama ;cinsel ili$kilerde filan dogururken dogurduktan sonrada gogusunun ^$i$mesi cocuk emdiginde ilk gunler yara olmasi uykusuzluk ,o gunler cok hasas oluyo bi kadin zaten ama inan her acisi tatlidir annelik bi ayri bi$ey
cocugun cinsiyetini berirliyemezsin o allaha kalmi$ anca bol dua edebilirsin valla aklima gelenler bunlar ba$ka bilmek istedigin vvarsa burdasim in$ yardimci olmu$umdur
  #3 (permalink)  
Eski 06-09-2011, 07:19 AM
Masal Perisi

Nereden: hatay

bebek yapmak ciddi bir sorumluluk gerektiriyor ki ben bilmeden evlenir evlenmez hamile kaldım ve çok problemler yaşadım çünki dahayeni evlisin eşini tanımıyosun bi de hamilelik olur olmaz herşeye ağlıyordum sinir vardı ve bunlar hamilelikte olan şeylermiş çok aşırı uyku hali ve hasas oluyosun yani önce kendini hamileliğe hazır hisset ve bilinçli hamile kal ve bir jinekolog tarafından muayene ol çünki hamilelik öncesi beslenmeni ve ek hangi takiyeler alman gerktiğini o sana daha detaylı anlatır kiloya takıyorsun ya canm ben de meryem gibi yediğime dikkat etmeyenlerden dim hamileyken 54 kiloyla hamile kaldım ve 74 le tamamladım tam 20 kilo aldım ki sürekli çikolata abur cuburdan sen bunlardan sakın bol sebze meyve protein al zaten fazla kilo almazsın ve bebeği karnında beslersinn bence isveç diyeti felanda yapma sağlıklı beslen ki sağlıkjlı hamile kal.bide cinsiyeti de şey duymuştum adet öncesi ilişkiye girersen kız sonrası ilişkiye girersen erkek olurmuş çünki ben evlendiğimde adettim ondan sonra hamile kalınca oğlum oldu rabbim özürsüz kusursuz versinde cinsiyet önemli değil canm:Ç))
  #4 (permalink)  
Eski 06-09-2011, 07:24 AM
Masal Perisi

Nereden: hatay

ha bide canm çocuk doğunca hayatın bi şekjilde bebeğin için yönlendiriliyo hava soğuk üşütür dışarı çıkmazsın,dışarı bir eğlenmeye gidersin bebek huysuzluk yapar yarım kalır kalkarsın uykusuz geceler seni gün boyu halsiz bitkin yapar yani hayatının akışı artık bebeğine göre şekil alır ha bunların yanında da o mis gibi kokusu ilk tepkileri ilk gülüşü ilk adım atışı anne deyişi her şeyi ayrı bir güzellik ve çektiğin her şeye deger o yüzden rabbim kimseyi mahrum etmesin böyle bir güzellikten canm inşallah güzelbir hamilelik geçirirsin rabbim gönlüne göre versin))
  #5 (permalink)  
Eski 06-09-2011, 08:28 AM
Su Perisi

teşekürler kızlar fikirlerinizi paylaştığınız için.
  #6 (permalink)  
Eski 10-21-2011, 11:18 AM
Elf Peri

Merhaba hanımlar,
Ben çocuklarımla iligli çeşili paylaşımlarda bulunmak istiyorum ancak facebook gibi bir platform olmasın, çok fazla kişi görmesin, daha özel bir ortam olsun istiyorum.Sadece ailemin ve arkadaşlarımın görebileceği bir ortam…malum facebookta artık sadece selamınız olanları da ekliyorsunuz ve bazen paylaşmak istemediğiniz bilgiler olabilir.
  #7 (permalink)  
Eski 10-24-2011, 06:55 AM
Elf Peri

selam neriman, yeni keşfettiim bi yer var. face2kids.com dediğim özelliklere sahip, tavsiye ederim
  #8 (permalink)  
Eski 11-25-2011, 02:10 PM
Elf Peri

yeniyim forumda çok güzel şeyler yazmışsınız okumaktan keyif aldım
  #9 (permalink)  
Eski 11-25-2011, 10:28 PM
Melek Peri

Alıntı:
sechoner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yeniyim forumda çok güzel şeyler yazmışsınız okumaktan keyif aldım
hoşgeldiniz aramıza sizide bekleriz sohbetlerimize ve paylaşımlarımıza

Seçenekler